Kategoriler

Toz Toplama Hortumları

Toz Toplama hortumları

Tüm endüstriyel işlemler bir miktar atık üretse de , bazı atık türlerinin temizlenmesi diğerlerine göre daha zordur. Örneğin püskürtme ve zımparalama , geniş yüzeylere yerleşebilecek ince bir toz üretir. Bu kirletici maddeler rahatsız edildiklerinde havaya dağılır ve solunabilir, bu da akciğerlere zarar verebilir. Bu tür döküntüler aynı zamanda zemine yerleştiklerinde ve süpürülmeleri zor olduğundan kayma tehlikesi yaratma eğilimindedir. Toz toplama sistemleri, bu tür maddelerin güvenlik sorunu haline gelmeden önce toplanmasına yardımcı olur ve temiz ve güvenli bir iş yerinin korunmasında kritik bir rol oynar.

Toz toplama sistemleri güçlü bir vakumu esnek bir endüstriyel hortumla birleştirerek çalışır. ÜNVEREN UAS® zorlu gereksinimleri olan müşteriler için özel siparişe göre üretilen seçenekler de dahil olmak üzere, bu sistemlerle kullanım için bir dizi dayanıklı hortum sunmaktadır.

Toz Toplama Hortumları

Tipik bir toz toplama sistemi, ağır hizmet tipi bir vakum, endüstriyel bir hortum ve tozu toplamaya yönelik bir hazneden oluşur. Tüm toz toplama hortumları güçlü ve esnektir, ancak bazıları diğerlerinden daha sert olabilir. Örneğin , tek bir iş istasyonundan döküntü toplayan hortumlar, daha geniş bir alanda kullanılanlara göre daha kalın ve daha az esnek olabilir. Tüm endüstriyel hortumlar, aşındırıcı malzemeleri yırtılmadan hızlı bir şekilde taşımak üzere tasarlanmıştır ve farklı hortum malzemeleri, farklı çevresel değişkenlere uyum sağlar.

Uygulamalar

Toz toplama sistemleri çok çeşitli endüstriyel ortamlarda kullanılmaktadır. Bazı örnekler şunları içerir:

•Ahşap İmalatı. Tahta tozu önemli bir yangın ve kayma tehlikesi oluşturur ve ayrıca çalışanların solunması zararlı olabilir. Toz toplama sistemleri, ahşabın kesilmesi, delinmesi veya zımparalanması sırasında oluşan tozu birikmeden temizler.

•Metal fabrikasyonu. Metal üretimi, zararlı ve çıkarılması zor olan ince talaşlar üretebilir. Bu durum özellikle kozmetik, kömür, ilaç ve mobilya endüstrilerinde sıklıkla görülen alüminyum, bronz, magnezyum ve çinko imalatında yaygındır. Aşınmaya dayanıklı ÜNVEREN UAS® endüstriyel hortumlar, bu tehlikeli talaşları oluştukça ortadan kaldırarak işçileri akciğer hasarından korur.

•Siklonlar . Siklon bazlı herhangi bir parçacık boyutu küçültme işlemi mükemmel sirkülasyon gerektirir. Hava sızıntısı bu proseslerde sık karşılaşılan bir sorundur ve parçacıkların çalışma alanına yayılmasına neden olur. Toz toplama hortumları, döküntü türü ne olursa olsun bu sorunun yönetilmesine yardımcı olur.

•TARIM . İster kir, bitki artıkları veya kayalar olsun, toz toplama hortumları tarım ortamlarını istenmeyen hafif malzeme birikiminden uzak tutmanın anahtarıdır. ÜNVEREN UAS® delinmeye dayanıklı hortumlar sunar .

•Yemek üretimi. Kuru toz ürünler, ticari fırınlar ve gıda işleme tesislerindeki temel bileşenlerdir ve uygun havalandırma olmadan toplu olarak kullanıldıklarında hızla yönetilemez hale gelirler. Toz toplama hortumları, ekipmanı toz boyalardan uzak tutar ve çalışanları olası kazalara karşı korur. En İyi Toz Toplama Hortumunu Seçerken Önemli Hususlar Farklı uygulamalar,  en iyi sonuçlar için farklı hortumlar gerektirir. Dikkate alınması gereken bazı temel değişkenler boyut, malzeme, statik özellikler ve esneklik-yorulmadır. Boyut en basit olanıdır: daha büyük hortumlar daha yüksek miktarda toz barındırır, daha küçük hortumlar ise dar alanlar için daha iyidir. İdeal hortumu seçmek zor olabilir. ÜNVEREN UAS® Endüstriyel hortumlar için her birinin kendine göre avantajları ve sınırlamaları olan birçok malzeme mevcuttur :

•PVC: PVC, iyi sıkıştırılabilirlik ve kimyasal dirence sahip, ekonomik ve hafif bir seçenektir.

•Termoplastik Kauçuk (TPV): TPV mükemmel kimyasal dirence, mükemmel UV direncine ve iyi aşınma direncine sahip en iyi genel, çok amaçlı hortum malzemesi olarak kabul edilir. TPV özellikle geniş sıcaklık aralıklarına sahip uygulamalara çok uygundur.

•Poliüretan :Poliüretan, üstün aşınma ve kimyasal direnci ve mükemmel çekme mukavemeti ile mümkün olan en iyi performansı sunar. Poliüretan hortumlar ağır endüstriyel uygulamaların vazgeçilmezidir. Hortum malzemesini değerlendirirken akılda tutulması gereken değişkenlerden biri esnek yorulmadır. Esneme yorgunluğu, tekrarlanan bükülmelerle meydana gelen aşınmayı ifade eder. Uzun esnek kullanım ömrüne sahip hortumlar, her köşeden tozu temizlemek için gereken bükülme ve bükülmeye daha iyi dayanabilir. ÜNVEREN UAS® , ekonomik Moderato modelinin yanı sıra Jazz modeli ile üstün yorulma direncine sahip hortumlar sunar. Bu modeller, nispeten daha erken arızalanan, daha az dayanıklı kauçuk hortumların yerini almıştır.

ÜNVEREN UAS® Kaliteli Esnek Toz Toplama Hortumları ve Bağlantı Parçaları sunar

ÜNVEREN UAS® farklı uygulamalar için çok çeşitli toz toplama hortumları sunar..

En iyi modellerimiz şunları içerir:

•Genel Pozitif Basınç Uygulamaları için En İyisi: ÜNVEREN UAS® LENTO-M çoğu toz yönetimi senaryosu da dahil olmak üzere, pozitif basınç uygulamaları için çok yönlü mükemmel bir hortumdur. UAS® LENTO -M ezilme direnci için yaylı çelik tel sarmal ile güçlendirilmiş uygun fiyatlı, orta ağırlıktaki PVC hortumdan yapılmıştır. Aynı zamanda mükemmel nem ve kimyasal dirence sahiptir.

•En İyi Genel Amaçlı:UAS® SNT-L daha güçlü ve daha dayanıklı olan UAS® SNT-L hortuma iyi aşınma direnci ve geniş bir sıcaklık aralığında UV, nem ve kimyasallara karşı direnç sağlayan siyah TPV'den oluşur. Bu çok yönlü profil, UAS® SNT-L'i en popüler genel amaçlı toz toplama hortumumuz yapar.

En İyi Hafiflik: UAS® PIANO-L

UAS® PIANO-L optimum performans için FDA konfirmasyonlu ve sertifikalıdır.Hafif poliüretandan yapılmıştır. Üstün sıkıştırılabilirlik ve aşınma direnci sunar ve son derece esnektir. Performanslı poliüretanın paslanmaz çelik teli ile bu hortumu en iyi performansa sahip hafif seçeneğimiz haline getiriyor.

Düşük Sıcaklıklar İçin En İyisi: UAS® PIANO -H

UAS® PIANO-L'den biraz daha ağır olan UAS® PIANO -H, mükemmel yırtılma ve aşınma direnci de dahil olmak üzere poliüretan yapının avantajlarını korur. UAS® PIANO -H geniş bir sıcaklık aralığında iyi performans gösterir ve düşük sıcaklıklarda bile mükemmel esneklik sunar

En İyi Statik Dağıtıcı: UAS® FORTE -LA

UAS® FORTE -LA elektrostatik boşalmaya karşı kalıcı, neme bağlı olmayan koruma için statik enerji tüketen poliüretandan yapılmıştır. Bu özellik özellikle yanıcı toz içeren uygulamalar için kullanışlıdır.

Plastik Üretimi için En İyisi: UAS® FORTE -PLDFLEX

UAS® FORTE -PLDFLEX , pürüzsüz iç cidarı, arttırılmış duvar kalınlığı, bakır kaplı çelik teli ile plastik pelet ve verimli toz aktarma uygulamaları için mükemmel bir anti statik ağır hizmet PU toz toplama hortumudur. En İyi Ultra Esnek: : UAS® MODERATO -FFX

Ultra esnek şeffaf poliüretan hortum. Bakır kaplı çelik tellidir. Toz toplama sistemlerinde ve ahşap işlerinde esneklik ihtiyacı duyulan işler için idealdir.